34e Open NMU juniorenconcours 2018 – 15 april 2018 te Meppel

 

34th Open Dutch National Championship for Junior Magicians 2018. Dutch International Competition for Junior Magicians – 15 April 2018 Meppel, The Netherlands

 

Een ‘Open’ concours betekent dat buitenlandse jonge goochelaars kunnen deelnemen aan dit Nederlandse kampioenschap. Aan eerdere wedstrijden namen kandidaten deel uit Duitsland en België.

Ga voor meer informatie naar de website van deze geweldige dag: http://www.nkjc.nl

VOORAF EEN Coachingsdag

De wedstrijddeelnemers aan dit concours krijgen (als zij dat willen) op zondag 8 april een NMU coachingsdag. Tijdens deze dag wordt alle techniek voor je act vast ingesteld en verder krijgen de deelnemers professionele begeleiding bij de laatste repetities van hun wedstrijdact. Aan de coaching – die wordt gesponsord door de NMU – zijn geen kosten verbonden.

PRIJZEN

En er zijn veel prijzen te winnen. De wedstrijd is een ‘dubbele’ wedstrijd. Aan de ene kant is het een internationale wedstrijd om de Hans Klok Trofee en gelijkertijd is deze wedstrijd voor de Nederlandse deelnemers het Nederlands Kampioenschap Junioren.

Om het voor iedereen helemaal duidelijk te maken volgt een uitleg over de prijzen.

De eerste selectieronde heeft al plaatsgevonden. Dit gebeurde op je eigen club, soms met een heuse clubwedstrijd en in andere gevallen door je eigen trainer of het bestuur van de club of bij een goochelopleiding, zoals de Dutch School of Magic of de Studio van Manro.

Alle acts zijn dus al door een keer beoordeeld en  mogen nu meedoen omdat ze goed genoeg zijn voor een NK. Dat is op zich al een prestatie en een felicitatie waard, want de selectie bij de clubs was dit jaar best wel streng. Het zegt dus veel over het niveau dat we kunnen verwachten op zondag 15 april.

De HANS KLOK TROFEE 2018

Alle deelnemers (buitenlanders en Nederlanders) doen automatisch mee aan het internationale gedeelte, de Hans Klok Trofee. Daarin kennen we twee categorieën, toneel en close-up, met in iedere categorie 3 prijzen (1, 2 en 3) en 1 Grand Prix. De Grand Prix gaat naar het hoogste puntental, mits 80 punten of meer.

Voor een 3e prijs moet je minimaal 60 punten halen, voor een 2e prijs minimaal 70 punten en voor een 1e prijs minimaal 80 punten.

Het NK JUNIOREN 2018

Alleen Nederlandse deelnemers doen mee aan dit uitsluitend Nederlandse deel van de wedstrijd, het Nederlands Kampioenschap Junioren. Ook daar kennen we twee categorieën, toneel en close-up. Bij het Nederlandse Kampioenschap kunnen in iedere categorie drie prijzen worden toegekend, een 1e, 2e en 3e. Verder gaat de Grand Prix naar het hoogste puntental, mits 80 punten of meer.

Daarnaast kan in beide categorieën een aanmoedigingsprijs worden toegekend. Verder heeft de jury de vrijheid om voor bijzondere verrichten een oorkonde uit te reiken, b.v. voor uitvinding.

 

Het kan dus zijn dat een Nederlandse deelnemer met twee prijzen naar huis gaat omdat de Nederlandse deelnemers allemaal aan twee wedstrijden tegelijk meedoen.

Verder krijgt iedere deelnemer (ook wie buiten de prijzen valt) een mooie oorkonde mee ter herinnering aan deze prachtige dag.

JURY
Een deskundige jury zal beslissen wie er dit jaar in de prijzen gaan vallen. Beoordelen gaat volgens het wedstrijdreglement van de NMU.

De jury: Marcel Kalisvaart, Aquila jr., René Laurent (52 Schakels), Manon van der Zalm (NBG), Dennis Oosterwold (Passe Passe), Janse Heijn (MKCN), Curt Fortin (lekenjurylid). Rekenmeester: Arnoud van Delden.

MAGIC DEALERS

  • Holland Magic Studio – Frans Reynier – Amsterdam
  • Leo Smetsers
  • Magic Shop Victoria – België
  • Ab Schouten – Feestwinkel – Heemstede

GASTOPTREDENS
Gastoptredens worden dit jaar onder anderen verzorgd door Leo Smetsers, een multi-talent met een grote staat van dienst in de wereld van het magisch amusement.

Ook Hannah (Japan), winnares van de Hans Klok Trofee (2017) in Hoofddorp zal een optreden verzorgen.

Verder wil Zippo de Funcky Magician graag nog een keer de act laten zien, waarmee hij gaat deelnemen aan het FISM WK in Busan, Zuid-Korea.

De presentatie dit jaar is in handen van niemand minder dan Jim Ketting Olivier en Victoria (Rusland) van Magus Utopia Company.


OPGEVEN ALS WEDSTRIJDDEELNEMER  –  NU AANMELDEN!

Ga naar: http://www.nkjc.nl/Juniorenconcours_deelnemers.html


AANMELDEN ALS BEZOEKER
Ga naar: http://www.nkjc.nl/Juniorenconcours_bezoekers.html

 

 

De NK zal worden gehouden bij:
Manro Evenementen Studio Gala
Rabroekenweg 10
7942 JE  Meppel

Telefoon: 0522-253 432
Provincie: Drenthe