PERSBERICHT
Amsterdam, 22 mei 2017
Dutch Festival of Magic met magic shows & de Nederlandse Kampioenschappen Goochelen 2017

Donderdag 25 mei, vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei (Hemelvaartweekend) vinden in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de Nederlandse Kampioenschappen Goochelen 2017 plaats tijdens het Dutch Festival of Magic.

Het nationaal kampioenschap wordt sinds 1951 door de Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) uitgeschreven. De deelnemers hebben zich weten te kwalificeren en mogen zich nu met elkaar meten binnen verschillende categorieën, waaronder toneelmagie en close-up magie. Zij zullen allen strijden om de officiële titel Nederlands Kampioen Goochelen 2017. Een deskundige jury, door de NMU samengesteld, zal beslissen wie er in de prijzen gaan vallen.

Voormalige kampioenen zijn onder meer Fred Kaps, Marcel Kalisvaart (Prince of Illusions, wereldkampioen Illusies), Rob & Emiel (o.a. bekend van De Nieuwe Uri Geller en het programma StreetMagic bij Zapp), Scott & Muriel (wereldkampioenen) en Hans Klok.

Naast het Nederlands Kampioenschap Goochelen zijn er tal van andere activiteiten tijdens het Dutch Festival of Magic, zoals een meet-and-greet met veel bekende Nederlandse goochelaars en buitenlandse wereldkampioenen en er zijn workshops met en optredens van wereldkampioen-goochelaars en -illusionisten. Ook zijn er ‘magic dealers’ met de laatste snufjes op het gebied van de goochelkunst. Er zijn programmaonderdelen voor iedereen: de (goochel)fans, de jeugd, voor amateurgoochelaars en professionals. En op zowel de vrijdag- als zaterdagavond is er een avondvullende show (dezelfde show) met de absolute wereldtop.

Op de website www.dutchfestivalofmagic2017.nl is meer informatie te vinden over het Dutch Festival of Magic, het programma en het NK Goochelen 2017.

(Bezoekers kunnen zich aanmelden via dezelfde website.)

Datum: do 25 mei, vrij 26 mei en zat 27 mei (2017)

Locatie:
Het Cultuurgebouw in Hoofddorp
(Raadhuisplein 3a, 2132 TZ, Hoofddorp)

Organisatie NMU NK en Dutch Festival of Magic 2017:
Goochelclub NBG (aangesloten bij de Nederlandse Magische Unie)

 

Over de Nederlandse Magische Unie (de NMU)

De Stichting Nederlandse Magische Unie (de NMU) is een overkoepelende organisatie van Nederlandse Goochelverenigingen en bestaat sinds 1951. Het doel van de stichting is het promoten van de goochelkunst in Nederland, het onderhouden van de contacten tussen goochelaars onderling en het stimuleren van kwaliteitsverbetering. Dit doet zij door o.a. het organiseren van het Dutch Festival of Magic en het Nederlands Kampioenschap Goochelen, het organiseren van studiedagen voor amateurs en professionals, het organiseren van het Nederlands Juniorenkampioenschap, afgifte van Jeugddiploma’s goochelen, de Gouden Speld en het uitgeven van het Nederlandse online goochelmagazine, genaamd ‘Informagie’. De NMU selecteert de Nederlandse goochelacts voor deelname aan Europese en Wereldkampioenschappen (FISM) en heeft vele wereldkampioenen goochelen voortgebracht.

De Nederlandse Magische Unie: sinds 1951 erkend podium voor de goochelkunst.

Meer informatie?
Organisatie NMU NK & Dutch Festival of Magic 2017

De organisatie is in handen van:
Goochelclub NBG (aangesloten bij de Nederlandse Magische Unie)
Goochelclub NBG (Noord-Hollandse Bond van Goochelaars)
Jos Groskamp
Tel.: 06-10110145
E-mail: info@dutchfestivalofmagic2017.nl

Meer informatie over het NMU NK & Dutch Festival of Magic 2017:
www.dutchfestivalofmagic2017.nl
www.facebook.com/dutchfestivalofmagic


Nederlandse Magische Unie
Website: www.DeNMU.nl
Twitter: www.twitter.com/de_NMU
Facebook: https://www.facebook.com/nmumagic/
Informagie: www.informagie.nl